Учителят

Уважаеми  Poдители,

Добре дошли в новата учебна година! Тя ще бъде много специална за Bашето дете. Може би му предстои да научи своите първи думички на език, различен от неговия майчин , възможно е в началото това да го изплаши или обърка.  Може би вече изучава английски език и ще  продължи да  научавa още и още… Във всички случаи се надявам и ще се постарая да бъда максимално полезна, така че Вашето дете не само да учи, но и да обича да учи английски език.

Вие също бихте могли да му помогнете в тази посока  и това да бъде част от нашата съвместна работа. Ето няколко начина, които ще си позволя да споделя с Вас:

•   Показвайте  интерес към темата, по която детето Ви е работило в часа по aнглийски език.

•   Бихте могли да го подканяте ,  да показва своята  работа – работен лист, упражнение в помагалото или рисунка.

•   Можете да го попитате кои от дейностите в часовете по английски  му харесват и кои не.

•   Вашето признание за усилията при изпълнение на задачите, устно или с писмени послания би било изключително важно. Не забравяйте да хвалите детето си и неговата  работа, да го насърчавате винаги, когато има нужда.

•   Помогнете му  да намери материалите, които ще са му нужни за часа по английски език .

•   Приемайте  поканите на Вашето дете, за да видите класовите проекти  или училищни мероприятия във връзка със изучавания език.

•   Ако някой в семейството  говори английски език би било добре да  включва детето в непринуден разговор. Това би му помогнало да преодолее евентуални задръжки по отношение възприемането и възпроизвеждането  на чуждия език или просто да му даде самочувствие, че може да се справя.

•   Не забравяйте – Вашата помощ и признание са много ценни за Вашето дете!

Ако имате въпроси,  коментари или препоръки, моля не се колебайте да се свържете с мен.

Благодаря  Ви за подкрепата.

С уважение: Събина Иванова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>